Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Baby sitter για.. άντρες


Πολλοί άνδρες ...θα θέλανε να είχανε στο σπίτι τους... μια τέτοια baby sitter!

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Οι σοφές ατάκες του Αρκά!

1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο,
αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.


3. H πείρα είναι μια χτένα που την... αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό...


5. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.


6. Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις.


7. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.


8. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.


9. Τη γυναίκα μου πάνω απ' όλα. Όλες τις άλλες από κάτω.


10. Μεγαλοφυϊα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.


11. Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική. Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος,ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.


12. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.


13. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.


14. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.


15. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Στην Αμερική ενδιαφέρονται για τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς!


Οι Αμερικάνου ενδιαφέρονται για τους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς. Τους χρησιμοποιούν τις μεθόδους τους στην ανάπτυξη της οικονομίας τους. Ο βραβευμένος μαθηματικός Δημήτρης Χριστοδούλου λέει σχετικά: "Στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν,
αλλά και αλλού, με καλούν να τους κάνω ομιλίες πάνω στο θέμα των αρχαίων Ελλήνων μαθηματικών. Μια ομιλία μου ήταν την ημέρα της εορτής των Ευχαριστιών και περίμενα ότι θα μιλούσα σε άδειες καρέκλες. Έκανα λάθος. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, υπήρχαν ακόμα και όρθιοι. Βλέπετε, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον. Στη χώρα μας όμως όχι και τόσο. Έχω προσπαθήσει να κάνω ό,τι μπορώ για να αφυπνίσω το ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, αλλά χωρίς πολλά αποτελέσματα». Και προσθέτει: "Η γεωμετροποίηση της φυσικής είναι μια επιστροφή στις απόψεις των αρχαίων Ελλήνων. Οι αρχαίοι Ελληνες γεωμέτρες ήσαν ασυναγώνιστοι. Να σκεφτείτε ότι ακόμα και σημερινά πράγματα, ο τρόπος της σκέψης και το αρχέτυπο της γεωμετρικής σκέψης βρίσκεται στα αρχαία κείμενα, όπως για παράδειγμα το θεώρημα του Φερμά επιλύθηκε μέσω των ελλειπτικών καμπυλών. Οι ελλειπτικές καμπύλες εμφανίζονται για πρώτη φορά στο έργο του Απολλώνιου».
http://www.katoci.com/


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Απίστευτη διαφημιστική φάρσα σε θέατρο! (video)

Δείτε τι παθαίνουν τα ζευγάρια που αποφασίζουν να πάνε θέατρο, αντικρίζοντας μέσα στην αίθουσα 148 (!) μηχανόβιους με τατουάζ και ξυρισμένα κεφάλια και 2 μόνο κενές θέσεις στη μέση ακριβώς της αίθουσας...
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες!

Η νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό
«Critical Care», έρχεται να απομυθοποιήσει το φαινόμενο των επιθανάτιων εμπειριών, αυτή την εξωσωματική εμπειρία …


που μπορεί να διαρκεί μόνο λίγα-λεπτά αλλά είναι αρκετά για να κάνουν τον άνθρωπο να αναθεωρήσει την άποψή του για τη ζωή.
Σύμφωνα πάντα με την σλοβένικη έρευνα οι επιθανάτιες εμπειρίες προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες μελετώντας 52 περιστατικά εμφραγμάτων.
Η αναπνοή των ασθενών διεκόπη, η καρδιά τους σταμάτησε να λειτουργεί όμως χάρη στους γιατρούς, και οι 52 ασθενείς κατάφεραν να επανέλθουν στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους οι ερευνητές εξέτασαν μία σειρά από χημικές ουσίες στο αίμα τους συμπεριλαμβανομένου και του διοξειδίου του άνθρακα. Στη συνέχεια, τους έδωσαν να συμπληρώσουν και ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να μάθουν πόσοι από αυτούς είχαν βιώσει επιθανάτια εμπειρία.
Από τους 52 ασθενείς οι 11 έδωσαν θετική απάντηση . Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπήρχε υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.
“Το διοξείδο του άνθρακα προκαλέι τις επιθανάτιες εμπειρίες”

Η Dr. Zalika Klemenc-Ketis, από το Πανεπιστήμιο του Maribor, και επικεφαλής της έρευνας είπε: «Διαπιστώσαμε ότι οι ασθενείς που βίωσαν επιθανάτια εμπειρία είχαν στον οργανισμό τους πολύ υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τους άλλους, δηλαδή με εκείνους που δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο.
Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Βέβαια απαιτούνται περαιτέρω έρευνες όπου θα εξεταστεί μεγαλύτερο δείγμα ασθενών για να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι υπάρχει άρρηκτη σχέση ανάμεσα στο διοξείδιο του άνθρακα και τις επιθανάτιες εμπειρίες. Πάντως κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ στο παρελθόν και αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα προσωπική μας επιτυχία»πρόσθεσε.
Η Dr Klemenc-Ketis, τόνισε ότι δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές το πότε τα άτομα αυτά βιώνουν την επιθανάτια εμπειρία, πριν το έμφραγμα, κατά τη διάρκεια ή μετά. Παρόλα αυτά είπε, τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα έδειξαν ότι αλλάζουν τη χημική ισορροπία του εγκεφάλου, η οποία προκαλεί ασυνήθιστες εμπειρίες και ψευδαισθήσεις.

Πώς σχολίασε ο διακεκριμένος γιατρός Sam Parnia τα αποτελέσματα της έρευνας!
Ο Dr Sam Parnia, από το πανεπιστήμιο Southampton, που διεξάγει έρευνα για τις επιθανάτιες εμπειρίες σε 25 βρετανικά και αμερικάνικα νοσοκομεία, είναι ο πρώτος επιστήμονας που μίλησε ανοιχτά για τις επιθανάτιες εμπειρίες. Ρωτήθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής και είπε:
«Τα υψηλά επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αποτελούσαν για εμάς ένα σημάδι ότι ο ασθενής είχε «μία καλή και επιτυχημένη» ανάνηψη, όπως λέμε εμείς οι γιατροί. Οι παρατηρήσεις που έκαναν οι εκλεκτοί συνάδελφοι φανερώνουν ότι οι ασθενείς που ανέκτησαν τις αισθήσεις τους με τις λιγότερες αμνησιακές απώλειες, θυμούνται ότι έζησαν μια επιθανάτια εμπειρία σε σχέση με τους υπόλοιπους. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες».
Συμπέρασμα : Όσες μελέτες κι αν δημοσιευτούν κι όσες επιστημονικές απαντήσεις κι αν δοθούν, τίποτα δεν θα μπορέσει να διαγράψει από τη μνήμη τους όσα συμβαίνουν σε αυτά τα κρίσιμα δευτερόλεπτα όπου η ψυχή του ανθρώπου ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.
pyles.tv

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ψυχεδελική απόλαυση χρωμάτων!


Καλειδοσκόπιο

Μπορεί άραγε μια εικόνα να σας μαγέψει; Τι συμβαίνει όταν σε μια εικόνα που κινείται μπερδεύονται χρώματα και σχέδια; Το Καλειδοσκόπιο σας δίνει απαντήσεις!


Κουνώντας το ποντίκι σας σε κυκλικό σχηματισμό τα  σχέδια θα σας μαγέψουν.

Το Καλειδοσκόπιο συνδυάζει τρία πράγματα: το κάλος (ομορφιά), το είδος (ποικιλία) και το σκόπιο (το εργαλείο για την εξέταση). Εφεύρεση του Σκοτσέζου Sir David Brewster, το καλειδοσκόπιο συναντήθηκε με το κοινό του Λονδίνου το 1817 και έγινε η μόδα της εποχής! Δεν πούλησε ως ένα επιστημονικό όργανο αλλά ως παιχνίδι.

Δεν ξέρω εάν έχετε αφεθεί στα χρώματα και τα μοτίβα  που παράγονται από την κίνηση των καθρεπτών (περί αυτών ο λόγος!), αλλά σας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσετε ένα…

Κουνώντας το ποντίκι σας σε κυκλικό σχηματισμό, τα υπέροχα (ψυχεδελικά!) του σχέδια θα σας μαγέψουν.

Δοκιμάστε δε, να τοποθετήσετε τον κέρσορά σας στο κέντρο του καλειδοσκοπίου και δείτε τι θα συμβεί!


http://www.astrology.gr/By-Stazomeli/item/11502-Kaleidoskopio

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Αριστουργήματα απο τσίχλες (pics)

Ο Ben Wilson είναι ένας καλλιτέχνης του «δρόμου» και έβαλε ως στόχο να κάνει τους δρόμους του Λονδίνου πιο όμορφους και πολύχρωμους, ζωγραφίζοντας κάθε κομμάτι τσίχλας που συναντούσε στο πεζοδρόμιο...


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, ο Wilson τριγύριζε στους δρόμους του Λονδίνου, αναζητώντας κομμάτια τσίχλας για να τα μετατρέψει σε μικρές καλλιτεχνίες.Φορώντας ένα πολύχρωμο παλτό και κουβαλώντας το σετ ζωγραφικής του, ο Μπεν περνάει τις περισσότερες ημέρες ψάχνοντας για κομμάτια τσίχλας, κατάλληλα να μετατραπούν σε έργα τέχνης. Χρειάζεται να είναι λίγο παλιά ώστε να μην έχουν υγρασία, στη συνέχεια τα ζεσταίνει και βάζει βερνίκι για να βελτιώσει την επιφάνεια, κάνοντας την κατάλληλη για ακρυλικά χρώματα. Δέχεται ευχαρίστως παραγγελίες από περαστικούς και μάλιστα η Βασιλική εταιρία χημείας του ανέθεσε να ζωγραφίσει 118 τσίχλες, μία για κάθε ένα από τα γνωστά στοιχεία του περιοδικού πίνακα.


http://siteseeing.gr

Διαβάστε περισσότερα>>

MAYΡΟ ΝΕΡΟ: Eσείς θα πίνατε νερό που μοιάζει με... πετρέλαιο;


Μην ανησυχείτε, αυτό το μαύρο... νερό δεν είναι στην πραγματικότητα
λασπώδες αλλά νερό εμπλουτισμένο με οξέα από νεκρή οργανική ύλη,
ηλεκτρολύτες, αντιοξειδωτικά, και ούτω καθεξής. Σούπερ Λαχταριστό!Το μαύρο (Blk) νερό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, είναι «μια καινοτομία
της Φύσης και της Επιστήμης» (γιατί ναι, αυτό είναι η φύση με κεφαλαίο
«Φ»). Έχει καταφέρει να προσεγγίσει το...


ενδιαφέρον
ανθρώπων που επιλέγουν να δαπανήσουν χρήματα για ένα προϊόν που μπορούν
κατά τα άλλα να έχουν δωρεάν, καθώς επίσης έχει συμπεριληφθεί σε
τσάντα δώρου των Emmy και έχει εγκριθεί από πολλές από τις Real
Housewives του New Jersey. Δεν έχουμε δοκιμάσει αυτό το νερό που
μοιάζει με σόγια σως, αλλά έχει υποτίθεται γεύση όπως το κανονικό νερό.


Σε περίπτωση που αισθάνεστε πως θέλετε να δοκιμάσετε το BLK νερό είναι πιστοποιημένο και διαθέσιμο στην αγορά!

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Καφές σε ξυλάκι!


Ο καφές σε ξυλάκι είναι μια καταπληκτική ιδέα για να έχετε το αγαπημένο σας είδος καφέ, διαθέσιμο παντού και πάντα! Ο Heo Jeong Im , σχεδίασε ένα stick που στην άκρη του έχει την αγαπημένη σας γεύση καφέ.....

Το τοποθετείτε σε μια κούπα με ζεστό νερό, ανακατεύετε και σε λίγα δευτερόλεπτα ο καφές σας είναι έτοιμος!http://siteseeing.gr

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Δέκα πράγματα που αλλιώς κάναμε στα ‘90s και αλλιώς σήμερα! (pics)


Δέκα πράγματα που αλλιώς κάναμε στα ‘90s και αλλιώς σήμερα! (pics)

Η τεχνολογία προχωρά, εξελίσσεται και μαζί της και όλοι εμείς.

Η καθημερινότητα μας αποκτά νέα δεδομένα συνεχώς και όλα αυτά συμβαίνουν με τέτοια ταχύτητα που σχεδόν έχουμε ξεχάσει πως ήταν όταν ζούσαμε χωρίς κάποια από αυτά!

Για παράδειγμα πως ήταν η ζωή μας χωρίς το κινητό τηλέφωνο, χωρίς το internet, χωρίς το Facebook;

Mε πολύ δόση χιούμορ και... κυνικότητας σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που έχουν αλλάξει εντελώς σήμερα σε σχέση με την δεκαετία του '90!KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Ελλάδα, όπως και σήμερα σε όλον τον κόσμο, το παιχνίδι ήταν μέρος της καθημερινότητας των παιδιών αλλά και τρόπος ξεκούρασης των ενηλίκων.

Οι φιλόσοφοι, που είχαν αντιληφθεί από νωρίς τη σημασία του παιχνιδιού στην κοινωνικοποίηση και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, επιδοκίμαζαν την ασχολία με το παιχνίδι και......μάλιστα ο Πλάτων έλεγε: "Έλληνες αεί παίδες εστέ".

Σε ανασκαφές έχουν βρεθεί πολυάριθμα παιχνίδια που ήταν κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν στον χρόνο όπως ο πηλός.

Βρίσκουμε όμως περιγραφές σε αρχαία κείμενα, καθώς και απεικονίσεις σε γλυπτά, ειδώλια και αγγεία.

http://www.netschoolbook.gr/images/2006/toys/amaksa.jpg
Βλέποντας τα αρχαία παιχνίδια, αναγνωρίζουμε πως πολλά από αυτά τα χρησιμοποιούμε και σήμερα, φτιαγμένα βέβαια από σύγχρονα υλικά.

http://www.musicportal.gr/images/ancient_greece/ancient_greece_17.jpg
'Οπως και τώρα, το πρώτο παιχνίδι του βρέφους ήταν το σείστρο ή πλαταγή, η γνωστή μας κουδουνίστρα.

Είχε διάφορα σχήματα, ανθρώπων ή ζώων και πολλές φορές χρησίμευε σε θρησκευτικές τελετές για την απομάκρυνση του κακού.

http://4.bp.blogspot.com/_0yFBq8uy0Ss/SYskHzCf5hI/AAAAAAAAArw/6M1HtBKMgrI/s400/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70002+(3).jpg
Οι διαχρονικές πλαγγόνες (κούκλες) πολλές φορές είχαν κινητά άκρα και τότε λέγονταν νευρόσπαστα.

Σώζονται πλαγγόνες από κόκκαλο και πηλό, αλλά χρησιμοποιούσαν και ύφασμα, κερί και ξύλο.

Σε πολλές περιπτώσεις ήταν γυμνές, για να μπορούν τα κορίτσια να τις ντύνουν.

http://dim-ag-marin-lerou.dod.sch.gr/selides/el/arhaia.files/image001.jpg
Τα αγόρια έπαιζαν με ομοιώματα αμαξιών που τα έσερναν αλογάκια, τα αθύρματα.

http://dim-ag-marin-lerou.dod.sch.gr/selides/el/arhaia.files/image003.jpg
Σε παραστάσεις βλέπουμε πως ήταν διαδεδομένες η αιώρα (κούνια) και μια παραλλαγή της, η βραχιόνιος αιώρα (τραμπάλα).

http://4gym-chaid.att.sch.gr/vivlio%202.jpg
Άλλα παιχνίδια ήταν ο στρόμβος (σβούρα), το τροχός (τσέρκι) και η ίυγγα, που ήταν ένα ξύλινος τροχό ς περασμένος σε κλωστή, και όταν τον περιέστρεφαν παραγόταν οξύς συριστικός ήχος.

http://tnsite.files.wordpress.com/2011/01/giogio.jpg?w=200
Η σφαίρα (μπάλα), φτιαγμένη από δέρμα ή κομμάτια ύφασμα, ραμμένα και παραγεμισμένα με αλογότριχες, άχυρο ή μαλλί, παιζόταν από μικρούς και μεγάλους.

http://4.bp.blogspot.com/_dcW9Vu4MUZA/TQ-xcGSU6zI/AAAAAAAABrs/3ySQta8uE4A/s1600/1000000000000.jpg
Αναφέρεται και στην Οδύσσεια του Ομήρου, όταν περιγράφεται η συνάντηση του Οδυσσέα και της Ναυσικάς, κόρης του Αλκίνοου βασιλιά των Φαιάκων.

http://www.fourakis-kea.com/forum/download/file.php?id=3439
Στα πιο δημοφιλή παιχνίδια με μπάλα περιλαμβάνονταν η απόρραξις και η ανακρουσία, όπου χτυπούσαν την μπάλα συνεχόμενα με δύναμη στο έδαφος ή στον τοίχο ώσπου να χάσουν.

http://2.bp.blogspot.com/_kWhZE1b6naY/TKmcd6zBmGI/AAAAAAAAA8U/fgVqmO3Rnng/s1600/Pythagoras_5.jpg
Στην ουρανία σφαίρα, κάποιος πετούσε τη μπάλα όσο πιο ψηλά μπορούσε και οι άλλοι προσπαθούσαν να την πιάσουν πριν πέσει στο έδαφος.

http://3.bp.blogspot.com/-7ZQu8toS1YQ/ThnWf9d9wsI/AAAAAAAAAbQ/7di2EYKTJAw/s1600/%25CE%259F-%25CE%2591%25CE%2598%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3-%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%259D-%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2591%25CE%2599%25CE%2591-%25CE%2595%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591.JPG
Σε άλλο παιχνίδι, τα αγόρια, πετώντας την μπάλα με τα χέρια, προσπαθούσαν να την περάσουν στο στόμιο ενός αγγείου, κάτι σαν τη σημερινή καλαθοσφαίριση.

Ο νικημένος έπρεπε να πάρει στην πλάτη το νικητή. Αυτό ονομαζόταν "εφεδρισμός".

http://www.stinbriza.gr/UserFiles/Image/tefxi/189/paixnidia1.jpg
'Αλλα ομαδικά παιχνίδια ήταν η αποδιδρασκίνδα (κρυφτό), η ακινητίνδα (τα αγάλματα), ο κολλαβισμός (που έμοιαζε με το μπιζ), το εις ώμιλλεν (αμάδες), η μυίνδα ή χαλκή μυία (τυφλόμυγα) και τα γνωστά μας πεντέλιθα (πεντόβολα).

http://2.bp.blogspot.com/_Q1dXSV9MyFc/SQM7l1zFDcI/AAAAAAAAAmQ/f7kaMSAi6uw/s400/Attic+crater
Οι ενήλικες έπαιζαν σε γιορτές και συμπόσια τον κότταβο.

Ο παίκτης έπρεπε να εκσφενδονίσει τις τελευταίες σταγόνες του κρασιού από την κούπα του σε καθορισμένο στόχο, συνήθως δίσκο ή αγγείο.

http://gym-karpen.eyr.sch.gr/peribalodiki/ag_igias_06_07_traditional_games/images/image018.jpg
Έπαιζαν ακόμα και τον ασκωλιασμό, κάτι σαν το σημερινό κουτσό.

Οι παίκτες επιχειρούσαν να πηδήξουν ή να τρέξουν στο ένα πόδι και κατόπιν να ισορροπήσουν πάνω σε λαδωμένο ασκί γεμάτο με κρασί, το οποίο δινόταν ως βραβείο στον νικητή.

http://www.netschoolbook.gr/images/2006/toys/p1.jpg
Πολύ αγαπημένα ήταν τα κότσια (αστράγαλοι) που τα έπαιρναν από τα πίσω πόδια αρνιών ή κατσικιών.

Οι παίκτες έριχναν τα κότσια με τη σειρά και προσπαθούσαν να σταθούν οι αστράγαλοι με κάποια συγκεκριμένη πλευρά προς τα πάνω, καθώς η κάθε πλευρά είχε την ιδιαίτερη σημασία της και έδινε διαφορετικούς βαθμούς στον παίκτη.

http://1.bp.blogspot.com/_NXTdwoD1GeA/SzX8nFctiDI/AAAAAAAAAJw/5oGedxAWpH8/s400/%CE%91%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%B9%CE%B1%CF%82+%CF%80%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%AF.jpg
Επιτραπέζιο παιχνίδι επιδεξιότητας και ευστροφίας ήταν οι πεσσοί που παίζονταν με πιόνια πάνω σε πίνακα και ήταν οι πρόγονοι της ντάμας και του σκακιού.

"Υδρόγειος"


Διαβάστε περισσότερα>>

Οθόνες… αεροπλάνων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ


oasth_leoforeio_01Αεροπλάνα θα θυμίζουν, σε λίγο καιρό, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Όπως και στις πτήσεις, εσωτερικού κι εξωτερικού, υπάρχουν 17άρες οθόνες TFT που δείχνουν το πού βρίσκεται το αεροσκάφος, σε πόση ώρα θα προσγειωθεί και τι καιρό θα κάνει, έτσι θα γίνεται και στα αστικά λεωφορεία.


Ο ΟΑΣΘ θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα κι έτσι, σύντομα, οι επιβάτες των γραμμών 30 (Αποθήκη-Τριανδρία) και 3 (ΙΚΕΑ-Ν.Σ.Σταθμός) θα δουν τις οθόνες σε δέκα από τα λεωφορεία των συγκεκριμένων δρομολογίων.
Στις οθόνες θα εμφανίζεται ψηφιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, με τη λεωφορειακή γραμμή στην οποία ανήκει το λεωφορείο και τη θέση του πάνω στο χάρτη, σε πραγματικό χρόνο. Θα ανανεώνεται κάθε λεπτό και θα μπορεί να δώσει, ακόμη, πληροφορίες, για τους γύρω δρόμους και για τον καιρό!
Στις ίδιες οθόνες θα είναι δυνατή η προβολή ειδήσεων και διαφημίσεων.KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>

Υποσυνείδητα μηνύματα στις διαφημίσεις – Κάποιες εικόνες που σίγουρα θυμάστεΠολλές φορές έχει τύχει να συζητήσω με φίλους για παλιές διαφημίσεις, σειρές και σποτάκια στην τηλεόραση. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως μετά απο τόσα χρόνια οι περισσότεροι μπορούν να θυμηθούν σλόγκαν και μελωδίες, ακόμα και απο διαφημίσεις της δεκαετίας του ’80 και αρχές ’90. Κάτι που πολλοί έχουν ξεχάσει, ή δεν το είχαν παρατηρήσει ποτέ, είναι πως παλιότερα πριν απο κάθε διαφήμιση εμφανιζόταν για 1 δευτερόλεπτο το σήμα της διαφημιστικής εταιρείας. Παρ’ ότι ήταν κάτι τόσο γρήγορο και ασήμαντο, πολλοί μπορούν ακόμα να θυμηθούν «το μπλε βελάκι», «το τόξο», και εκείνο το άσπρο σήμα σε μπλε φόντο που μοιάζει με S. Για δείτε τα παρακάτω σήματα, σας θυμίζουν κάτι?…
Τα σήματα αυτά στις εισαγωγές των διαφημίσεων κάποια στιγμή καταργήθηκαν, όπως και παρόμοια γρήγορα σποτάκια που εμφανιζόντουσαν στον κινηματογράφο για 1-2 δευτερόλεπτα πριν το break, και έδειχναν το σήμα της Coca-cola και παρόμοια προϊόντα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αύξηση της κατανάλωσης των συγκεκριμένων προϊόντων στο διάλειμμα της ταινίας. Λένε πως απαγορεύτηκαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή περνούσαν υποσυνείδητα μηνύματα στον θεατή. Ρίχνοντας μια ματιά στον νόμο για τα ΜΜΕ δεν εντόπισα κάποιον περιορισμό στη διάρκεια ενός μηνύματος, πέρα απο αυτό: «Η διαφήμιση δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τεχνικές που απευθύνονται στο υποσυνείδητο. Απαγορεύεται η συγκεκαλυμμένη διαφήμιση». Σύμφωνα με την ψυχολογία οι εικόνες που προβάλλονται για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι υποσυνείδητα μηνύματα, οπότε φαντάζομαι οτι ο νόμος αυτός το καλύπτει. Επίσης ο νόμος είναι του ’95, και αν υπολογίσουμε οτι κάπου εκεί σταμάτησαν αυτά τα σποτάκια, μάλλον γι αυτό τον λόγο καταργήθηκαν. Έχω ακούσει όμως και απο φίλο διαφημιστή μια άλλη άποψη, πως δεν πρόκειται για απαγόρευση απο τον νόμο, αλλά καταργήθηκαν για οικονομικούς λόγους, αφού ακόμα και αυτό το 1 δευτερόλεπτο μειώνει αισθητά το κόστος της διαφήμισης. Αυτές τις λεπτομέρειες όμως ας τις αφήσουμε στους ειδικούς.

Δυστυχώς η τηλεόραση πλέον έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να περάσουν με τρόπο τα μηνύματα, αλλά κάνουν στεγνή και ξεκάθαρη πλύση εγκεφάλου. Αναρωτιέμαι, αυτή η διαφήμιση που βλέπουμε εδώ και χρόνια, η οποία φωνάζει «Έντεκα οχτώ ογδόντα! Ογδόντα! Ογδόντα! Ογδόντα!!!», δεν πρόκειται για πλύση εγκεφάλου? Δεν προσπαθεί να σου χώσει βαθιά μες το κεφάλι τον αριθμό ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς όταν σηκώσεις το τηλέφωνο για να πάρεις σε πληροφορίες καταλόγου? Δεν απευθύνεται στο υποσυνείδητο? Και δεν ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος περί υποσυνείδητων μηνυμάτων που ανέφερα παραπάνω?…

Τα προβλήματα που προκαλούν οι διαφημίσεις δεν είναι μόνο στον καταναλωτισμό, στην αποχαύνωση, στον έλεγχο της μάζας και σε άλλα κοινωνικά θέματα που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε συζητήσει χιλιάδες φορές. Είναι και θέμα ψυχικής υγείας, παρ’ όλο που οι επιπτώσεις του καθημερινού βομβαρδισμού με διαφημίσεις στην ψυχολογία μας δεν είναι εύκολα εμφανείς. Ευτυχώς εδώ και πολύ καιρό έχω κλείσει την τηλεόραση και δεν βλέπω ποτέ μου. Και αν θέλω κάποια σειρά, την βλέπω την άλλη μέρα μέσω internet χωρίς διακοπές για διαφημίσεις. Πραγματικά έχει καθαρίσει το κεφάλι μου, και είναι διαφορά που την αισθάνομαι. Σας προτείνω να το κάνετε κι εσείς.

peramatozoa.info

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα>>